Diğer Adları: Ara Chloroptera
Ortalama Boy: 90 cm
Ortalama Ömür: 50 yıl
Cinsiyet: Bilimsel tespit gerekir, dişiler erkeklere göre daha küçük başlı olabilir.
Üreme: Kuluçka 28 gün sürer, tüylenme 90 gün sonra olur.
Genç Kuşlar: İrisler erişkinlere göre daha koyudur, çıplak yüzden geçen bazı tüyleri kırmızı yerine marondur.
Ayırt Edici Özellikleri: Gaga:Araların gagası özellikle kuvvetlidir, doğada kibar kuşlardır. Yüz:Yüzlerdeki tüylenme birinden diğerine çok farkeder. Tüyler:Vücut erişkin ve genç kuşların her iksinde de zengin kırmızıdır.Kanatlar: Kanatlardaki yeşil renk bu araları kanatlarında belirgin sarı tüy alanları olan kızıl aralardan (A. Macao) ayrılmasını sağlar.
Temel Özellikleri
Bu iri papağanlar, Orta Amerika’nın güneyinden Bolivya, Paraguay ve muhtemelen Arjantin’e kadar yayılmışlardır.

Genç kuşlar çok uysal olabilir ve geçimli çiftler seve seve yuvalayabilirler. Yanavı bir kuşu tanıştırırken dikkat etmelisiniz, çünkü bir başka kuşu kabul etmesi aylarca sürebilir.

Her ne kadar ötüşleri kaba ve yüksek sesli de olsa, yeşil kanatlı aralara gün boyunca uzun çığlıklar atma periyotları genellikle verilmez.

Beslenme ve Barınma
Papağan gıdası ve meyva verilebilir. Aynı zamanda, çeşitli fıstıkları da kabul ederler. Örneği, Brezilyalılar gibi kuvvetli gagaları ile en sert fıstıkları bile zorlukla karşılaşmadan kırabilirler.

Kuvvetli bir uyum sağlayabilmesi ve çiğnemesi için dallar temin edilmelidir. Belki, böylece kendi yuvalarına zarar vermek için gagalarını daha az kullanabilirler. Yeşil kanatlı aralar dayanıklı kuşlardır ve bir dış kuşhanede ya da evde barındırılabilirler.

Üreme
Sağlam yapılı bir folluk verilmeli ve yavrular tüyleninceye kadar kendi başına bırakılmalıdır. Tipik bir kuluçkada, iki veya üç yumurta olur. Çift bir kez başarıyla yuvalarsa, güvenilir bir ebeveyn olduklarını ispat etmiş olur.

Paylaş