Diğer Adları: Loriculus Galgulus
Ortalama Boy: 12.5 cm
Ortalama Ömür: 15 yıl
Cinsiyet: Dişilerde erkeklerdeki kızı boğaz rengi yoktur ve tamamen daha mattırlar.
Üreme: Kuluçka 20 gün sürer, tüylenme 35 gün sonra olur.
Genç Kuşlar: Erişkin dişilere benzerler, fakat tüyleri daha mattır.
Ayırt Edici Özellikleri: Baş:Ayırıcı mavi benek dişilerde daha az belirgindir. Boğaz: Boğazdaki kırmızı tüylenme normalde sadece erkek kuşlarda görülür. Kanatlar:Kanatlardaki altın sarısı kahverengi alan erkeklerde dişilere göre daha belirgindir. Pençeler: Tırnaklarının fazla uzamamasını kontrol ediniz yoksa papağan yerinde tırmanırken takılabilir.
Temel Özellikleri
Bu küçük papağanlar, Güneydoğu Asya’dan köken alırlar, benzer formlar Filipinler’in kuzeyindeki çoğu adada bulunmuştur. “Sarkan Papağan” terimi tünekte yukarıdan aşağıya doğru tünemelerini belirtir.

Beslenme ve Barınma
Diğerlerinden farklı olarak, bu papağanlar nektar isterler, bunu kapalı bir kaba koyarek veriniz, yoksa içinde banyo yapmaya çalışabilirler, bu olay yapışkan tüylerle sonuçlanır.

Aynı zamanda yeşil gıda, sade kanarya yemi, meyva ve akdarı döküntüleri gibi küçük hububatlar verilebilir.

Sarkan papağanlar, ekili bir kuşhanede güçlenirler ve bitkilerde büyük bir hasar yapmazlar. Soğuk aylarda ısıtılmaya ihtiyaçları vardır, bundan başka dağınık beslenme alışkanlıkları kafeslere uygun olmadıklarını göstermez. Gayet kibar olan bu kuşlar, ispinolar ve diğer düzgagalarla beraber barınrılabilir.

Üreme
Baharda kuşlar üremeya hazır olduklarında, muhabbet kuşu tipi bir folluk temin edilirse, kısa zamanda içini döşemeye başlarlar. Eğer etkili bir kuşhanede barındırılırlarsa, yuvalarını hazırlarken bir kısım bitkinin yapraklarını, tüylerinin arasında yuvaya taşımak üzere parçalayabilirler.

Çeşitler
Sarkan papağanın yaklaşık olarak dokuz farklı çeşiti tespit edilmiştir, hepsinin de benzer ihtiyaçları vardır. İlkbahar sarkan papağan erkeğinin kahverengi irisler yerine, beyaz irisleri vardır.

Paylaş