Diğer Adları: Melopsittacus undulatus
Ortalama Boy: 18 cm
Ortalama Ömür: 7 yıl
Cinsiyet: Dişilerin gagalarının üzerinde kahverengi cereleri vardır.
Üreme: Kuluçka 18 gün sürer; tüylenme 35 gün sonra olur.
Genç Kuşlar: Gözler beyaz halkasız siyahtır; maske daha küçüktür ve alın çizgilidir. Yakında tüylenen yavruların üst gagasında koyu işaretler olabilir.
Ayırt Edici Özellikleri: Baş:Erişkinlerin sarı alınları vardır; fakat yavrular çizgilidir. Göğüs: Göğüsteki renkler yeşilin en mat tonudur.
Temel Özellikleri
Bu kuş, türünün doğal formu olarak bilinmektedir. En eski renkli muhabbet kuşu mutasyonları, geçen yüzyılın ikinci yarısında ortaya çıkmıştır. Sergilenmesi, ciddi olarak 1870’li yıllarda başlamıştır.Değerlendirme standartlarındaki gelişmelerinin yanında, bugünün evcilleştirlmiş muhabbet kuşları Avustralya’daki kardeşlerine göre daha iridir.

Beslenme ve Barınma
Akdarı ve sade kanarya yemi karışımı, yeşil gıda, tatlı elma verilmesi önerilir. Trioid bezleinin düzenli çalışmasını sağlamak için bir iyot bloku verin. Doğada sosyaldir, gruplar halinde yaşar ve nadiren kavga eder. Tünek olarak bol miktarda taze dal kullanın.

Üreme
Özgün renkleri veya sergi türlerini yaratmak için, koloni sisteminden daha çok, çiftleri kafeste üretin; yavrulara ebeveynlik yapılmasını garanti etmiş olursnuz. Muhabbet kuşları kararsız olabilir, erkek kuş bir çok dişi ile çiftleşebilir. Bir yaşında çiftleşecek olgunluğa oluşur.

Çifti ilk kez üreme kafesine yerleştirdiğinizde, dişinin kutuda kaybolmasını önlemek, çiftleşmeyi garanti altına almak için folluğa girişi bir haftalığına kapatın. Kurduğunuz yuvalama kolonisine de yeni kuşlar eklemeyin; çünkü saldırgan oldukları yegane zaman budur.

Mutasyonlar
Koyu faktör muhabbet kuşlarının 1915 de Fransa’da ortaya çıkmaları ile diğer daha koyu yeşillerinin üretilebiliceği anlaşıldı.

Paylaş