Konu: Belediyenizin sokaklar, parklara ve uygun alanlara sahipsiz hayvanlar için SULUKLAR koyması talebimiz
Belediye Başkanlığına,
26166 sayı ile 12.05.2006 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “Hayvanların Korunmasına dair Uygulama Yönetmeliğinin” 21. d Maddesi (Ek 1) gereğince, geçici bakım evlerinde rehabilitasyonları tamamlanıp alındıkları ortama geri bırakılan ve ayrıca sokaklarda yaşayan tüm sahipsiz hayvanlar için “beslenme ve su odakları” kurmak, bu konuda gönüllülerle işbirliği yapmak belediyelerin yasal görevidir.
Aşağıda bilgileri verilmiş olan ONLAR İÇİN BİR KAP SU KAMPANYASI çerçevesinde, şehirde ki park, bahçe, sokak ve uygun alanlara sahipsiz hayvanlar için ekte ki örnek resimlerde görüldüğü gibi belediyenizce SULUKLAR koymasını talep ediyoruz. (Ek 2)
Sıcak yaz günlerinin yaşandığı ve beton yapılaşma içinde su bulamamaktan dolayı ölen hayvan sayısının düşünüldüğünden çok daha fazla olduğu bu dönemde, konacak SULUKLARIN hayvanlar için yaşamsal değeri büyüktür.
“Yüzyıllar öncesinde hayvanlar için vakıflar kurmuş, SU YALAKLARI yapmış, çeşmelere sahipsiz hayvanların içeceği bölmeler yapmış atalardan”gelen bir devletin belediyeleri olarak hayvan haklarında hassasiyet göstermenizi zorunluluk olarak görüyoruz.
Sulukların konmaması halinde Valilik İl Hayvanları Koruma Kuruluna, belediyeniz hakkında “görev ihmalden” dolayı müracaatta bulunacağımızın bilinmesini istiyoruz.
Talebimize ilişkin tarafımıza 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederiz.
İSİM İMZA
DagItIm : BiMER, Orman Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Valilik Il Hayvan Koruma Kurulu Başkanlığı, Orman Su İşleri Bölge ve Şube Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, Müftülük, Kaymakamlık, Yerel ve ulusal basın kuruluşları, Hayvan Koruma Platformları…
Ek 1….. Yasanın ilgili maddesi
Ek 2…. Konuya ilişkin görseller, Ortaca’da ki örnek uygulama
__________________________________________________________________
EK 1…
5199 sayili yasanin uygulama Yonetmeligi için tiklayiniz
MADDE 21 – (1) Toplanilan sahipsiz ve gucten dusmus hayvanlar asagidaki esaslara gore bakilir:
d) Gecici bakimevlerinde on gun sure ile gerekli duyurular yapildigi halde sahiplendirilemeyen hayvanlar kontrolleri, asilari ve tibbi mudahaleler ile kisirlastirilmalari yapildiktan ve operasyon yaralari kapandiktan en az yedi gun sonra kayit altina alinip, mudahale gormus olduklarini gosteren isaretleri uzerlerinde olacak sekilde veteriner hekimin onayiyla alindiklari ortama geri birakilir. Bu ortamlarda belediyeler, gonullu kuruluslarla isbirligi icerisinde besleme odaklari kurar ve hayvanlarin beslenmesine yardimci olur. Hayvanlar, hicbir suretle ilgili belediye sinirlari disindaki bir ortama, ormanlik alana veya diger yaban hayati yasam alanlarina birakilmaz.
Ek 2… Suluklara örnek uygulamalı fotoğraflar.