Hannover, engel atlama, dresaj, konkur gibi binicilik dallarına yönelik olarak yetiştirilen ılık kanlı bir attır. Bu cins eski Hannover Krallığı’nın bulunduğu Kuzey Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde ortaya çıkmıştır. Atletik yapılı, kabiliyetli, düzgün vücut yapısına sahip, eğitilebilir ve iyi mizaçlı atlardır.

Özellikleri

Hannover atı soylu bir attır. Orantılı, doğal bir dengeye sahiptir. Uçar gibi tırısı, yuvarlak ritmik eşkin yürüyüşü ve yeri kavrayan adımlarıyla kendine has karakteristik zarif, elastik hareketleri vardır. Hannover atları beş kıtaya yayılmıştır ve dünyadaki en göze çarpan binek atı ırklarından birini temsil eder. Sakin ve ağırbaşlı, Hannoverler en zor durumlarda bile sakinliğini korur. Hannover atları kendisini isteyerek biniciye teslim eder, yardımları kabul eder ve ödüllendirilmeye izin vererek sürme kolaylığı sağlar. Bu atlar yüzyıllardır çeşitli kullanım alanlarına ve zorlu koşullara dayanmak üzere yetiştirilmiştir.

 

Ayırt Edici Özelllikleri

Bilinmiyor

Irkın Yatkın Olduğu Hastalıklar

  • Bilinmiyor

Irkın Kan Hattı

  • İngiliz Atı

Kullanım Alanı

  • Dresaj
  • Genel Biniş
  • İş
  • Konkur

Mizaç

  • Çalışkan
  • Sakin

Tahmini Yaşam Süresi

Bilinmiyor

Tarihi

Cinsin tarihi kökeni, bugünkü Almanya’nın Kuzeyinde yer alan Yukarı Saxonya eyaletine, eski Hannover Krallığı, 400 yıldan beri gelişen at yetiştiriciliği endüstrisinin var olduğu bölgeye dayanır.

 

TÜRÜN TARİHÇESİ ve ORİJİNİ : Hanoverian, engel atlama, dresaj, konkur komple gibi binicilik dallarına yönelik olarak yetiştirilen ılık kanlı bir attır. Bu cins eski Hannover Krallığı’nın bulunduğu Kuzey Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde ortaya çıkmıştır. Eyalet harası 1735 yılında kurulmuş ve resmi kayıtlara 1888 yılında başlanmıştır. Şövalyelik ve çiftçilik için kullanılan atların kalitesinin arttırılması amacıyla Thoroughbredler yerel kısraklar ile çiftleştirilmiştir. Yıllar sonra daha atletik binek atına duyulan ihtiyaç nedeniyle uygun olan diğer cinsler tanıtılarak Hanoverian atı oluşturulmuştur.

Bu at cinsleri arasında Arap atları ile Trakehner atları da bulunmaktadır. Yetiştirme stoku atletik yapılı, kabiliyetli, düzgün vücut yapısına sahip, eğitilebilir ve iyi mizaçlı atlardan seçilmiştir. Hanoverian cinsi atlar doğal bir emplüsyona sahiptir. Hafif ve elastik hareketleri ile yere sağlam basan adetası, ayaklarını karnına çekerek yaptığı süratlisi, yuvarlak ve ritmik dörtnalı vardır. Hanoverian atlarının yarışlarda yakaladığı başarılar yetiştirme programının iyi olduğunu kanıtlamıştır. (1992 Olimpiyatları’nda 13 madalya, peşpeşe 4 Dünya Yetiştiricilik Şampiyonası ödülü, dresajda ve engel atlamada 5 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya)