Latince Adı: Pethia gelius

Coğrafik Kökeni: Pakistan, Hindistan, Bagladeş.

Yaşam Alanı: Yavaş akan dibi çamurlu ırmak ağızları.

Beslenme Biçimi: Hem etçil hem otçul

Davranış Biçimi: Barışçıl

Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl

Yüzme Seviyesi: Orta

Cinsiyet Ayrımı: Üreme dönemlerinde dişilerin daha şişkin bir karnı olur. Erkekler daha küçük olurlar ve daha parlak renkleri vardır.

Üreme: Sıcaklığı bir kaç derece yukarı çekmek yumurtlamayı tetikler. Anaçları yumurtlatmak için seçtiğimiz akvaryuma java moss koymak yumurtaların korunmasına büyük ölçüde katkı sağlar. Sabaha karşı bitkilerin arasında 100 kadar yumurtayı görebilirsiniz. Yumurtaların yenmemesi için anaçlar çok geçmeden akvaryumdan çıkartılmalıdır. Yumurtalar 24-36 saat arasında çatlar. Yavrular ancak 3-4 gün sonra serbest yüzerler. İlk günlerde infuseria verilmeli, artemia yiyecek boya ulaşana kadar böyle beslemeye devam edilmelidir. Günlük %10 su değişimleri de gelişimine olumlu yönde katkı sağlar ve büyümeyi hızlandırır.

Sıcaklık: 18°C – 22°C

En Fazla Büyüdüğü Boy: 5 cm.

En Az Akvaryum Hacmi: 55 litre

Su Sertliği: 1 – 10 °dH

pH: 6.0 – 7.0

Zorluk Seviyesi: 2

Genel Yorum: Akvaryumları tabanında siyah bir kum,irili ufaklı bir kaç taş olmak üzere bol bitkili kurulmalıdır. Ayrıca küçük ağaç kökleri konulabilir. Doğasında tam bir larva canavarıdır. Böcek larvalarını afiyetle yer. Ara ara formlarını korumak için su piresi ya da artemia verilmelidir. Utangaçlıklarını gidermek için 8-10 bireylik sürüler oluşturulmalıdır.

Paylaş