Evinizi bir kediyle paylaşıyorsanız, kedinin de evi sizin kadar sahiplendiğini ve kendi oluşturduğu kurallar çerçevesinde kendince yaşadığını bilirsiniz.

Kediler özgür ruhludurlar. Onları eğitmek konusunda çok ısrarcı olmamanız gerekir. İlk eğitimlerini annelerinden alırlar ve kişisel temizliklerine düşkündürler. Tuvalet eğitimleri de başta öğrendikleri konular arasında gelir. Kediler, tuvaletlerini yapıp üstüne kapama içgüdüsüne sahiptirler. Uygun bir kap ve kumla bu eğitimi kolayca edinirler. Siz de böylece evinizi temiz tutabilirsiniz.

Kedi tuvaleti nasıl temizlenir?

Öncelikle bunun için topaklaşan kumlardan kullanmalısınız. Bu, işinizi kolaylaştıracaktır. Kedi idrarını yaptığında kum topaklaşacağından temizlemesi kolay olur. Bir kum küreğiyle temizlik yapabilirsiniz. Bu işlem sırasında eldiven kullanınız. Kum azalırsa yenisini ilave ediniz. Kumu ayda bir tamamen dökerek yenilemelisiniz. Kabı da temizlemeyi ihmal etmeyin.

Kristal silika kum kullanıyorsanız, kum idrarı emerek topaklaşacaktır. Kürekle ya da eldivenle kolayca temizlik yapabilirsiniz. 15 günde bir tüm kabı temizlemeniz yeterli olacaktır.

Çam kedi kumu doğal ve sağlıklıdır. Kedi idrarını yapınca talaşlar tozlaşır. Kum kabını sallayarak temiz talaşların üste çıkmasını sağlayabilirsiniz. Kum tamamen tozlaştığında çöpe atabilirsiniz. Kabı boşalttığınızda temizlemeyi ihmal etmeyin.

Clumping Cat Litter

Kedi Kumu

Ne Kadar Sıklıkla Temizlenmelidir?
Kediler kişisel temizliklerine düşkündürler. Eğer kumdan rahatsız olurlarsa tuvaletlerini yapmazlar y da kabın dışını pisletebilirler. Sık temizlenmeyen kedi tuvaleti evinizin de kirlenmesine sebep olur. Eğer rahat edebileceği temiz bir alan yoksa kedi patileriyle evi de kirletecektir. Günde bir ya da iki günde bir muhakkak kumdaki topakları temizlemelisiniz. Ayda bir ya da 15 günde bir de tüm kabı temizlemelisiniz.

Bu bilgiler ışığında kendinize steril bir ortam yarattığınız gibi, evinizde de hijyen sağlayabilirsiniz.

Paylaş