Latince Adı: Geophagus winemilleri

Coğrafik Kökeni: Güney Venezuela ve muhtemelen kuzey Brezilya, Rio Negro havzası, Amazon.

Yaşam Alanı: Düşük mineralli, asidik siyah sular. Sade kumlu veya yumuşak çamurlu tabanlar. Ayrıca doğasında dağınık kayalar, batık ağaç kökleri, dallar ve dökülmüş kuru yapraklar bulunabilir. Río Negro’da yaşayan diğer türler; Acestrorhynchus falcatus , A. falcirostris, Laemolyta taeniata , Pseudanos gracilis, Chalceus macrolepidotus , Hemigrammus bleheri , H. schmardae, H. stictus , Hyphessobrycon pyrrhonotus , H. socolofi , Paracheirodon axelrodi , P. simulans , Carnegiella marthae, Copella meinkeni, Nannostomus trifasciatus , Acarichthys heckelii , Apistogramma gibbiceps , Biotodoma wavrini, Biotoecus opercularis, Cichla orinocensis , Crenicichla notophthalmus, Dicrossus filamentosus , Geophagus dicrozoster , Heros notatus , Hoplarchus psittacus, Pterophyllum altum , Satanoperca daemon , S. lilith, Corydoras adolfoi , C. duplicareus , C. imitator , C. nijsseni , C. robineae , Ancistrus dolichopterus , Dekeyseria pulchra, Peckoltia braueri and Potamotrygon schroederi .

Beslenme Biçimi: Hem etçil Hem otçul (Omnivor)

Davranış Biçimi: Barışçıl

Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif

Yüzme Seviyesi: Taban – Orta

Cinsiyet Ayrımı: Pek bir fark yoktur, en net ayrım dişinin yumurtlayacağı zaman tüpçüğü çıktığında yapılır.

Üreme: Eşli ve gecikmeli ağızda kuluçka yaparlar. Dişi yumurtaları düz bir yüzeye bırakır, erkek döller, bir süre sonra ikisi de yumurtaları ağzına alır.

Sıcaklık: 26°C – 30°C

En Fazla Büyüdüğü Boy: 20 cm.

En Az Akvaryum Hacmi: 300 litre

Su Sertliği: 1 – 8 °dH (Çok yumuşak – Orta)

pH: 4.0 – 7.0

Zorluk Seviyesi: 3

Genel Yorum: Önceden “Stripetail (Çizgili kuyruk)” veya “Rio Negro I” olarak bilinirdi. Proximusa dış görünüş olarak çok yakındır, ama küçük bir yan noktası vardır ve kuyruk deseni farklıdır. G. surinamensis grubunun bir üyesidir. G.dicrozoster ile birçok özelliği aynıdır daha fazla bilgi için dicrozoster profilini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makale:
Geophaginler (Toprak Yiyenler)

Paylaş