Latince Adı: Caridina dennerli
Coğrafik Kökeni: Sulawesi, Endonezya. Sulawesi’de ki birçok gölde bulunmuştur, ama özellikle Malilili gölünde bulunur.
Yaşam Alanı: Kayalık alanlar.
Beslenme Biçimi: Ağırlıklı olarak bitkisel beslenir. Beslenmesi diğer Sulawesi karidesleri ile aynıdır. Su yosunu ve diğer kuru yemleri kabul edecektir. Kendilerini güvende hissettiklerinde günün her zamanı yem yerler, ama çoğunlukla gece yemeyi tercih ederler. Çok aşırı yemleme yapılmamalıdır, günde bir kere yeterli olacaktır. Doğada leş yiyici oldukları unutulmamalıdır, buldukları çoğu şeyi yerler.
Davranış Biçimi: Barışçıl
Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl
Yüzme Seviyesi: Taban
Cinsiyet Ayrımı: Dişi ve erkekler neredeyse aynı göründüğü için ayırt etmesi zordur. Dişinin kabuğunun altında yumurtaları gösteren bir eyer vardır ama görmenin tek yolu kızıl ötesi ışıkla bakmaktır. Diğer karideslerdeki cinsiyet ayrımı bu türde geçerli değildir.
Üreme: Üremesi için acı veya tuzlu su gerekli değildir, üreme tatlı suda gerçekleşir. Üretimi kolaydır. Larva dönemi yoktur. Yumurtalar çıkana kadar dişi onları taşır. Dişi yaklaşık 10-15 yumurta taşır. Yumurtaların çıkması yaklaşık 20-30 gün sürer. Yavrular yetişkinlerle hemen hemen aynı renktedir. Yavruların büyümeleri hızlıdır. Tank iyi durumda ise yavruların bazıları Neocaridina karides kadar hızlı büyüyecektir.
Sıcaklık: 25°C – 29°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 2,5 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 50 litre
Su Sertliği: Orta – Sert
pH: 7.0 – 8.5
Zorluk Seviyesi: 3
Genel Yorum: Deneyimli hobiciler arasında son derece değerlidir. Akvaryum hobisinde yeni bir türdür. Yeni olmasına rağmen çok aranan bir türdür. Küçük ebadı ve huzurlu doğası göz önüne alındığında, genellikle tek tür olarak beslenmesi daha uygun olacaktır. Moss veya yosun kaplı kaya ve kütüklerin bol olduğu bir akvaryumda tutulmalıdır, kendilerini tehdit altında hissettiklerinde barınak ve otlak alan olarak kullanacaklardır. İlk bu türleri araştırmak için dennerle firması sponsor olduğundan bu türe firmanın ismi verilmiştir.