Akvaryum canlısı için doğru beslenme önemlidir. Anahtar kelimemiz doğru beslenme. Zira bilinçsiz beslenme yapıldığında olan sadece yemin dibe çökmesi ve akvaryum suyunun kirlenmesidir. Akvaryum balığının beslemesinde temel şart, az fakat sık beslemektir. Özellikle yemin tüm balıklar tarafından tüketilecek miktarda verilmesi lazım. Yem verilirken standart bir oran tutturmak faydalı olacaktır.
Ancak tatil zamanlarında besleme konusunda sıkıntılar ortaya çıkar. Her ne kadar tatil yemleri sorunu bir oranda çözse de çok güvenilir yöntemler değildir. (cama yapıştırılarak kullanılan bu yemlerin oranını tutturmak zordur)
Akvaryum otomatik yemlikleri balıkların beslenmesi için, zamanında ve belirlenen ölçülerde yem verme açısından büyük kolaylıklar sağlıyor. Akvaryumda çok fazla yer kaplamayan yemlikler granül yem ve pul yemlerle çalışabiliyor. Üstelik bu yemlikleri saatini ve yem miktarını ayarlayarak balıklarda sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmak mümkün.
Akvaryum otomatik yemleme makineleri markaya göre değişiklikler gösterilebiliyor. Akvaryum otomatik yemleme makine alırken dikkat edeceğiniz nokta: Yem makinesinin kaç kez yemleme yapabildiği. Sonuçta yemliğin elle veya otomatik ayarlanması çok fazla önemli değil. Bir yemlik 12 saate 2 kez yemleme yapıyorsa, bunun dijital olması çok bir şey fark ettirmez. Zira yazımızın başında belirttiğimiz üzere, sağlıklı beslenme az ve sık olandır. Eğer aldığınız yemlik günde 4 ve üzeri yemleme yapabiliyorsa, manüel bile olsa diğer dijitallerden daha faydalı olacaktır.
Otomatik balık yemlikleri seçerken diğer bir husus ise yemlikte hava tertibatının olmasıdır. Akvaryum nemli bir ortamdır. Her ne kadar yemlik su değmeyen bir yerde olsa da zaman içinde nem alır. Nem alan bir yemin kalitesi bozulur ve balıklar tarafından tüketilmez. Bu sebeple, içinde hava akımı sağlayan düzeneklerin bulunduğu yemlikleri tercih etmeniz, doğru olacaktır.